Från kastrullfabrik till privatägt varuhus!

Med prisvärda varor mitt på landet men ändå så nära. 40 minuter från Stockholms city och 10 minuter från Mariefred. Shoppa utan stress, ta en kaffe och njut av tupparna som gal utanför varuhuset. Vår personal tar sig tid med dig!

Det ska vara prisvärt och rofyllt att shoppa!

Historia

Familjen Blohm köpte fastigheten 1985 av Bengt Erlandsson ägare till Brännehylte Handels AB/High Chaparall.

Brännehylte hade dessförinnan köpt huset samt inventarierna (verkstadmaskiner) efter Stjärnkvist metallindustri, som bland annat tillverkade, grytor och kastruller m.m.

Från 1985 började handelshuset med grossistverksamhet och i liten skala detaljhandel. Fastigheten användes till partihandel ”Tuna Trade” AB.

Det blev många etapper med ombyggnad av lokalerna, som utökades till mera detaljhandel,  partihandel och det döptes till Lågprisvaruhuset Hedlandet, HÅWES som då drevs av Christer Wahlström. Namnet HÅWES kom från Christers pappa Hans Wahlström som också känt Jim och Eivor Blohm i många år. HÅWES var duktiga på slogans och tex “Dra åt skogen kom till HÅWES” var en av deras kända slogans.

Idag heter det Hedlandets Varuhus och 1996 köpte Ablo AB, Anders Blohm fastigheten och halva rörelsen. Patrick Grave ägde den andra halvan av rörelsen fram till den 31 december-2017. Så nu är Ablo AB ensam ägare till hela verksamheten.

Välkommen in!


mariefred-3.jpg
hedlandet_butik_500w02.gif